Obveščamo, da je rok za prijavo na poletno šolo trajnostne dediščine Univerze v Ljubljani z naslovom “Industrijska dediščina za trajnostno prihodnost: prilagojena ponovna raba”, podaljšan do 20. junija in prosimo za razširitev informacije med vaše študente in vse, ki bi jih poletna šola utegnila zanimati.

Tema letošnje poletne šole je celostno interdisciplinarno raziskovanje tako materialnih ostalin kot nesnovnih komponent industrijske dediščine ter oblikovanje predlogov kako industrijska območja s pomočjo prilagojene ponovne rabe vključevati v sodoben trajnostni razvoj.

Poletna šola, ki jo pripravlja Interdisciplinarni inštitut Univerze v Ljubljani za trajnostno varstvo dediščine v sodelovanju z združenjem ICOMOS Slovenija in TICCIH Slovenija, bo potekala med 26. in 30. junijem 2023 na Fakulteti za arhitekturo in na spletni platformi Zoom.

Na poletni šoli bodo predavali ugledni mednarodni in slovenski strokovnjaki, ki se ukvarjajo z vprašanji industrijske dediščine in njene trajnostne prihodnosti. Osrednji predavatelj in mentor bo Dr. Miles Oglethorpe, predsednik The International Committee for the Conservation of the Industrial Heritage – TICCIH.

Poletna šola je namenjena študentom magistrskega in doktorskega študija ter vsem strokovnjakom, ki se s to tematiko srečujejo v praksi: strokovnjakom s področja varstva kulturne dediščine, arhitekture in urbanizma, predstavnikom lokalnih skupnosti in odločevalcem na vseh ravneh v Sloveniji in širši regiji. Potekala bo v angleškem in slovenskem jeziku.

Udeležba na poletni šoli je kreditirana s kreditnimi točkami, prav tako pa lahko študentje arhitekture in urbanizma na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani uveljavljajo udeležbo na poletni šoli za opravljanje izbirnega predmeta: Interpretacija dediščine in varstvo sodobne arhitekturne dediščine (3 ECTS), ostali študentje Univerze v Ljubljani, lahko udeležbo uveljavijo kot zunanji izbirni predmet (3 ECTS).

Rok za prijavo je podaljšan do 20. junija.

Prijavni obrazec: SLO ANG

Več informacij o programu: SLO ANG

Informacije: trajnostna.dediscina@fa-uni-lj.si

Poletna šola 2023

 

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)